Sommerudflugt 2005

Parringsstationen på Sejerø 19. juni 2005

En noget overskyet søndag morgen klokken ca. 7.15 mødtes vi på Sjælør station for at køre til Havnsø. I Havnsø mødtes vi med de sidste deltagere, som var i sommerlandet. Vi var ca. 25 deltagere. Efter en times Sejlads med færgen nåede vi til Sejerø.

Et af vore mål var at se hvordan en ø parringsstation fungerer i praksis. Viggo Jessen fremviste Knud Jørgensens parringsstation og forklarede hvordan det daglige arbejde blev gjort.

Kassetterne bliver sat på jorden eller i en slags kryds, hvor der er 4 kassetter på hver for at holde ligevægten. Stationen tilses med regelmæssige mellemrum, og så håber man på godt vejr så man kan få nogle gode dronninger.

Turen bød også på en rundtur på øen, hvor vi nåede udsigtspunktet. Her fra øens vistnok højeste punkt havde vi en pragtfuld udsigt over landskabet. Vi fortsatte herfra til øens nord spids til en strandtur. Turens sidste seværdighed var den lokale kirke. Kirkens kalkmalerier var meget smukke og velbevarede så det var en god oplevelse.

Frokosten blev indtaget på et traktørsted. Buffet med øl/vand og en lille en til halsen. Buffet bestod af bl.a. af fiskefilet, og det var ikke fra fryseren, men fra friskfanget fisk hentet i havnen. Afgang fra Sejerø var klokken 15. Sejlturen til Havnsø bød på solskin og stille vejr.

/Svend Jacobsen