Bolcher og julehygge den 4. december 2007

Det sydede og boblede, da Martin Wellejus foldede sig ud med kogende sukkermasse og diverse tilsætningsstoffer for at give os et lille indblik i bolchefremstillingens mysterium.

Når bolchemassen er færdig, hældes den ud på et varmebestandigt silikonetæppe, og så starter den kreative fremstilling af bolcher og slikkepinde. Tilsæt nogle farvestoffer eller træk i bolchemassen adskillige gange for at opnå det ønskede farvespil. Det ser nemt ud, men jeg tror, I skal øve jer lidt.

Den honning, vi havde leveret til Martin, var blevet til lækre honningbolcher, vi kunne købe.

Hvis I tør vove jer ud i kunsten at fremstille honningbolcher, får I her Martins opskrift.

2 kg sukker, 800 g glukose og 1 dl vand varmes op til 170 g C. Tilsæt 450 g honning, og den kreative proces kan begynde. God arbejdslyst.

Efter bolche- og slikkepindefremstilling hyggede vi os med kaffe og hjemmebagte kager.

Denne aften blev en god start på julens indtagelse af søde sager.

/Leif